Adanalılar AFAD Mesajı Endişelendirmesin: Deprem Tatbikatı!

Adanalılar AFAD Mesajı Endişelendirmesin: Deprem Tatbikatı!

Adanalılar AFAD Mesajı Endişelendirmesin: Deprem Tatbikatı!

4 İlde Deprem Tatbikatı!

 

12 Eylül'de dört ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek deprem tatbikatı kapsamında Adana'da yaşayanların telefonlarına da mesaj gönderilecek. Tatbikatın amacı afet durumlarına hazırlıklı olmak.

 

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, 12 Eylül’de dört ilde eş zamanlı olarak büyük ölçekli bir deprem tatbikatı gerçekleştirilecek. Adana, Mersin, Niğde ve Konya’da yapılacak tatbikat, 7 büyüklüğünde bir deprem senaryosuna dayanacak. Tatbikatın merkez üssü olarak Mersin’in Tarsus ilçesi ve Ecemiş fay hattı seçilmiş durumda.

 

“TATABİKAT NEDENİYLE TELEFONLARA MESAJ GELECEK”

 

Tatbikata katılan iller arasında Adana’nın da bulunduğu belirtilirken, vatandaşların tatbikat nedeniyle telefonlarına AFAD’dan mesajlar alabilecekleri uyarısında bulunuldu. Bu mesajların tatbikat kapsamında olduğunu ve gerçek bir afet durumu ile ilgisi bulunmadığını vurgulayan yetkililer, vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini belirtti.

 

Tatbikatın amacı, afet durumlarında şehirlerin hazırlıklı olmasını sağlamak ve kriz anlarında koordinasyonun nasıl yürütüleceğini test etmek. Tatbikat sırasında, Mersin, Niğde, Adana ve Konya’nın etkileneceği senaryosunda, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir gibi şehirlerden destek birimlerinin sevk edilmesi planlanacak.

 

AFAD yetkilileri, tatbikata katılan tüm iller için hazırlıkların titizlikle yapıldığını ve gerçek bir deprem durumunda vatandaşların bilgilendirilmesi için kullanılan prosedürlerin test edileceğini ifade etti. Vatandaşların tatbikat hakkında bilgi almak ve olası endişeleri gidermek için AFAD’ın resmi kanallarından duyurulara dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Önceki Haber “Bir Gün Biz De Yaşlanacağız”
Sonraki Haber Engeller Aşıldı; Mutluluk Paylaşıldı
Benzer Haberler