Necip Taşkın: “Atamalarda liyakat esas alınmalıdır.”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık teşkilatlarına yapılan sözleşmeli idareci atamalarında parti ve sendika refaranslarına göre atama yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, atamalarda liyakatin esas alınması gerektiğini söyledi.

“Türkiye’nin Milli Su Rezervleri Yok Ediliyor”

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan su rezervleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sütyemez, “Yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle ceviz üreticisinin geleceği için tedbir alınmalı”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Sütyemez, aşırı sıcaklar ve  Küresel İklim Değişikliği nedeniyle ceviz üretiminde kalite kaybı ve dökülmeler yaşandığını söyledi.

Temmuz 2024, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi

Tarım-GFE'de (2020=100), 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %3,42 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %20,65 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %41,60 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %43,76 artış gerçekleşti.

Çukurovalı çiftçilerin sıcak hava krizi

Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar, Çukurovalı çiftçilerin ürünlerini ciddi şekilde etkiledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, aşırı sıcakların birçok tarım ürününü yaktığını ve rekolte kayıplarına sebep olduğunu belirtti. Bu durum, çiftçilerin mali açıdan zor bir döneme girmesine yol açtı ve acil önlemler alınması gerektiğini ortaya koydu.

Pozantı’da çilek üretim alanı 5 dekardan 900 dekara ulaştı

Pozantı’da 'Çilek Tutan Kınalı Eller' projesi ile , çilek üretimini 11 yıl içinde 5 dekardan 900 dekara ulaşarak bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı haline geldi.

Operatör Zamlarına Tepki Büyüyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan Devreye Girebilir

Artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar, iletişim sektöründe de kendini göstermeye başladı. Taahhüt süresi sona eren kullanıcılar, paket yenileme sırasında karşılaştıkları yüksek zam oranlarına sosyal medyada #OperatörSoygunu etiketiyle tepki göstermeye devam ediyor. Kullanıcıların şikayetleri artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya müdahale edeceği konuşuluyor.

Bakan Yumaklı: "Gençlerin Ve Kadınların Tarımsal Üretimin İçinde Olması En Önemli Gündem Maddemiz"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Brezilya'nın​ Mato Grosso eyaletinin başkenti Cuiaba'da düzenlenen G20 Tarım Bakanları zirvesinin ikinci gününde düzenlenen Bakanlar Toplantısı İkinci Oturumunda konuştu. Bakan Yumaklı burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kırsal kalkınma hamleleri ile tarımda gençlere ve kadınlara yönelik uygulanan pozitif ayrımcılıktan bahsetti.

Tarımsal Destek Ödemesi Çiftçilerin Hesaplarına Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 389 milyon 795 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini  çiftçilerin hesabına ​aktaracaklarını açıkladı.

TÜİK Temmuz 2024 Kümes Hayvancılığı Üretim miktarını açıkladı

Tavuk eti üretimi 205 bin 656 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,71 milyar adet olarak gerçekleşti

TÜİK Temmuz 2024 Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, verilerini açıkladı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %12,3 arttı, Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,7 arttı.

Alışverişlerde Yeni Dönem Başlıyor: 7 Bin TL Üzeri Ödemelerde Kredi Kartı Zorunluluğu Geliyor İddiası

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, 7 bin TL ve üzerindeki alışverişlerde banka veya kredi kartı kullanımını zorunlu hale getirecek bir taslak düzenleme hazırladığı iddiasın da bulunuldu. Bu düzenleme ile nakit ödemelerin sınırlandırılacağı ve belirlenen tutarın üzerindeki alışverişlerde kredi kartı kullanılmasının mecburi olacağı öne sürülüyor.

Tayakısı: Kütlü Pamuk Fiyatı 40 Tl’nin Altında Olmamalı

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, Türkiye’nin pamuk üretiminde yurtiçi talebi karşılayamaması ve ihtiyacı olan pamuğun büyük bir oranını ithalatla karşılamak zorunda kalmasının çözülmesi gereken önemli sorun olduğunu belirtti.

Destekleme Ödemeleri Çiftçilerin Hesabına Aktarıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 406 milyon 577 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı.

Bakan Şimşek’ten Ağustos Ayı Enflasyon Verilerine İlk Yorum

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre, yıllık enflasyon %51,97 olarak kaydedildi. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun seyrine dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, dezenflasyon sürecinin belirginleştiğini belirterek, "Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra ilk kez negatif oldu. Finansal istikrarın güçlenmesi, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz" dedi.

Adana’nın yaylalarında yetişen kızılcık kirazının hasadı başladı

Adana'nın Feke, Saimbeyli ve Pozantı ilçelerinde yüksek antioksidan içeriği nedeniyle sağlıklı bir besin olan kızılcık kirazında hasat başladı.

Yeni Destekleme Modelinde Hangi Ürüne Ne Kadar Destek Alacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan yeni destekleme modelinde hangi ürüne ne kadar destek ödeneceği kalem kalem belirlendi. Buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ve pamuk... Yeni destekleme modelinde hangi ürüne ne kadar destek verilecek? İşte yeni destekleme modelinde çiftçiye ödenecek destekler.

Bakan Yumaklı, "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" konulu basın toplantısı düzenledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bitkisel üretim planlamasına ilişkin "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" konulu basın toplantısı düzenledi. Yumaklı burada yaptığı konuşmasında son dönemde iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik riskler ve daha birçok konunun tarımsal üretimi riskli hale getirdiğini söyledi.

Pozantı’da Bankamatik Çilesi

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir yaylasında vatandaşlar iki tane bankaya ait bankamatik olması nedeniyle saatlerce kuyrukta bekleyerek çile çekiyor.

Ekonomi