En İyi Film ödülü; Murat Fıratoğlu’nun,“Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri”ne verildi

31, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Büyük Ödül Töreni, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.Sunuculuğunu Özlem Gürses'in yaptığı Büyük Ödül Töreni, sanatçıların kırmızı halıdan geçerek tören alanına gelmesiyle başladı.Yakın zamanda vefat eden sinema sanatçılarının isimlerinin okunduğu törende, bu yıl festival süresince yapılan etkinliklerden oluşan video gösterisi izlendi, sanatçı Çetin Akdeniz konser verdi.

Altın Koza; Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni ve Nilüfer konseriyle başladı

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ve Orhan Kemal Emek Ödülleri töreni ile başladı. Nilüfer’in konser verdiği ödül töreni Merkez Park Amfi Tiyatro’da binlerce Adanalının katılımıyla gerçekleşti.

Altın Koza Film Festivali’nin basın toplantısı yapıldı

23-29 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak 31. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Yılmaz Güney, ölümünün 40’ıncı yılında anıldı

Türkiye sinemasının önemli isimlerinden Yılmaz Güney, ölümünün 40’ıncı yılında, Esenyurt’taki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde Güney Kültür Sanat Edebiyat dergisi tarafından düzenlenen programla anıldı. Güney’in eşi Fatoş Güney, “Yılmaz Güney’i anarken onun mirasını yaşatmak, yeni nesillere aktarmak sorumluluğunu taşıyoruz hepimiz. Yoksulların umudu, susturulmaya çalışılanların haykırışı oldu” dedi.

JerzySkolimowski’ye Adana Altın Koza’danYaşam Boyu Başarı Ödülü

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi, sinemaya getirdiği yenilikçi bakış ve sanatsal cesareti nedeniyle Polonyalı usta yönetmen JerzySkolimowski’nin olacak. Polonya Büyükelçiliği ve Gezici Festival’in ortaklığında festivalin konuğu olarak Adana’ya gelecek olan Skolimowski, Cannes’da Jüri Büyük Ödülü ve En İyi Özgün Müzik Ödülü’nü alan son filmi “Aİ”nin gösterimine de katılacak.

YSE Pop Konseri büyüleyecek!

Adana AllianceFrançaise Kültür Derneği Başkanı Aydın Önen; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek, Başkan Cafer Esendemir ve Adanalı basın mensuplarını 13 Eylül Cuma Günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Yse Pop Konseri’ne davet etti.

Adana AltınKoza’nın Edebiyat Uyarlaması finalistleri belli oldu

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin bu yıl ilkini düzenlediği Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın finalistleri açıklandı. 53 başvurununolduğuyarışmada7 senaryo, Anna Maria Aslanoğlu, Mine Söğüt veSeren Yüce’den oluşanjürininkarşısınaçıkacak.

Chris Marker filmleri Adana Altın Koza’da

23 Eylül’de başlayacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin programından detaylar gelmeye devam ediyor.

Kültür Sanat