Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, ziyaretlerini sürdürüyor

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, her hafta düzenli olarak şehrin farklı ilçelerinde hizmet veren aile sağlığı merkezlerini ziyaret ediyor.

Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube Ortak Eylemi: Sağlık Çalışanları 29 Haftadır Vergide Adalet İstiyor!

Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube'nin öncülüğünde, sağlık çalışanları 29 haftadır "Vergide Adalet" talebiyle eylemlerine devam ediyor. Bugün, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü, Adana'daki sağlık merkezleri önünde gerçekleştirilen eylemde açıklamayı SES Adana Şube Eş Başkanı Erol Eren yaptı. Eylemde, özellikle Sayıştay’ın raporuna dayanarak kamu kaynaklarının adaletsiz ve usulsüz harcanmasına dikkat çekildi. Erol Eren, sağlık çalışanlarının haklı taleplerini dile getirerek, hükümetin vergi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Ağrılardan Kurtulmanın Yeni Yolu: Nöral Terapi İle Tanışın

Nöralterapi, vücudun sinir sistemi üzerinden sağlığı desteklemeyi amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Bu terapi, genellikle vücudun belirli bölgelerine lokal anestezik maddeler (genellikle prokain) enjekte edilerek uygulanır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde Uzm. Dr. Seval Akdemir Balta nöralterapide bilmeniz gereken önemli yerleri sizin için detaylandırdı.

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar; “Hizmetlerimiz Dağları Aştı!”

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, Pozantı ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Prostat kanserinde erken teşhis hayati önem taşıyor

Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Barış Kartal, prostat kanserinin yüzde 70'inin 65 yaş üzeri erkeklerde görüldüğünü belirterek, erken tanın önemine vurgu yaptı.

Antibiyotik Direnci Nedeniyle 2050 Yılında Her Yıl 10 Milyon Kişinin Hayatını Kaybedeceği Öngörülüyor!

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku: "Sepsis, basit bir enfeksiyon değil; organ yetmezliklerine yol açan karmaşık bir sendromdur"

Kolon kanseri 20’li yaşlarda görülmeye başladı

Ülkemizde görülen en sık kanserler arasında yer alan kolon kanserinin tehlikesi her geçen gün artarken İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül, “20’li yaşlarda dahi kolon kanserini görmeye başladık. Çok sinsi bir hastalık” dedi.

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü

Prostat kanseri, erkeklerde akciğer kanserinden sonra en sık rastlanan ikinci kanser türü. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada her yıl yaklaşık 1 buçuk milyon erkeğe prostat kanseri tanısı konuyor.

Aile bütünlüğünün sağlanması için daha fazla ötelenmesin!

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, YÖK’e bağlı üniversite hastanelerinde 657 sayılı Kanuna tabii olarak çalışanların tayin ve nakil işlemlerinin yapılamaması nedeniyle ailelerin perişan olduklarına dikkat çekerek, “Üniversiteler Arası Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği” nin bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Sağlık