Pozantı Zabıtasından Ruhsat ve Fırın Denetimi

Pozantı Zabıtasından Ruhsat ve Fırın Denetimi

Pozantı Zabıtasından Ruhsat ve Fırın Denetimi

Pozantı Belediyesine bağlı zabıta ekipleri vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için fırın denetimlerine ara vermeden devam ederken tüm işyerlerinde de ruhsat denetimi gerçekleştirdi.

 

 

Pozantı Belediyesi Zabıta ekipler, ilçedeki faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetler başta olmak üzere rutin denetimlere ara vermeden devam eden ekipler fırınlarda gramaj, hijyen, fiyat ve tarife denetimi gerçekleştirirken tüm işyerlerinde ise işyeri açma ruhsatı denetimi gerçekleştirdi.

 

 

Denetimlere Zabıta Müdürü Yaşar Süllü’de bizzat katılarak 9207 sayılı işyeri açma ve ruhsat kanununa göre; iş yerleri ruhsatlarını kontrol ettiler. Ayrıca 1580 sayılı belediye kanuna göre ekmek fırınlarında, lokantalarda, berberlerde ve marketlerde denetim gerçekleştirdiler.

 

 

Özellikle iş yeri ruhsatlarının dükkanlarında asılı ve görünür yerde olması konusunda uyarılarda bulunan zabıta ekipleri kurallara uymayan işyerlerine 5326 sayılı kabahatler kanuna göre cezai işlem uygulayacaklarını belirttiler.

Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Denetimlerde, fiyat tarifesi, gramaj kontrolü, gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde çalışan personelin bone, eldiven, cerrahi yüz maskesi ve önlük kullanmaması, iş yerlerinde çöp koymaya uygun çöp kabı bulundurmamak, fırın bacalarında standartlarına uygun kurum tutucu filtre bulundurmamak, periyodik temizlik ve bakımlarını yaptırmamak, standartlara uygun yangın tüpü kullanmayan ve bulundurmayan gibi hususlar göz önüne alınarak denetim yapılmıştır.” Denildi.


 

 

Önceki Haber Pozantı’da Yolcu Otobüsü Yandı
Sonraki Haber Çukurova Üniversitesi Yumurtalık’ta tatil köyü kuruyor
Benzer Haberler