Yumurtalık’ta Turizme selüloz fabrikası darbesi

Yumurtalık’ta Turizme selüloz fabrikası darbesi

Yumurtalık İlçesine Patlayıcı Ve Selüloz Fabrikası İstemiyoruz

Yumurtalık’ta Turizme selüloz fabrikası darbesi

“Yumurtalık Sanayi Bölgesi olmamalı”

Yumurtalık Turizmini Geliştirme ve Çevreyi Koruma Derneği  (YUMCEV) 2. Başkanı Abdulhalim Öztoprak, “Yumurtalık İlçesine yapılması planlanan patlayıcı ve selüloz fabrikası Yumurtalık'da Turizmi bitirir” dedi.

 Adana ve Çevre illerde faaliyet gösteren Tüm çevre derneklerinin desteğini isteyen Öztoprak Karadeniz , Marmara,  Ege Bölgelerinde ve Ceyhan Organize sanayi bölgesinde ÇET talepleri reddedilen Kipaş Holdinğ AŞ'nin şimdi de gözünü Yumurtalık İlçesinin güzel plajlarına diktiği belirtiliyor.

YUMURTALIK'A 62.MİLYAR,TL.PLASTİK,SELÜLOZ ,KAĞIT,TEKSTİL ,PATLAYICI MADDE VE TARIM İLACI YATIRIMI

Kipaş Holdinğ bünyesinde faaliyet gösteren”Maren Maraş Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ.Adana ili,Yumurtalık İlçesi Sugözü Mevkiine yapmayı planladığı selüloz fabrikasında yılda 1.milyon ton ürün almayı hedefliyor.

20.Nisan 2023 Tarihinde resmi kazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'nın imzasıyla devlet yatırımı alacak ve 5.yılda tamamlanması planlanıyor.

YILLDA 6.MİLYON TON KURU YÜK LİMANI İNŞAASI

Bünyesinde kurulması planlanan limanda 6.milyon ton kuruyük nakliyesi gerçekleşecek ve 61. milyar,910 milyona malolacağı belirtiliyor.

FALİYETE GEÇTİĞİNDE 70 NİTELİKLİ PERSONEL ÇALIŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Gümrük muhafiyeti ve verği muhafiyeti,kdv.istisnası,siğorta primi,İşveren hissesi desteği,nitelikli personel,enerji,yatırım yeri tahsisi, faiz ve karpayı gibi desteklerden yararlanacak yatırımda  70 kişilik nitelikli personel çalıştırılacak.

Önümüzdeki günlerde ced.izni alındığında Yumurtalık İlçesi Sugözü mahallesinde köy konağında yapılması düşünülen toplantının çetin geçeceği şimdiden konuşulmaya başlandı.

Türkiye'nin yıllık 2.5 milyar dolarlık  selüloz ithalatının büyük bir oaranının Yumurtalık ilçesi,Su gözü tesislerinde üretileceği vurgulandı.

Yumurtalık Turizmini olumsuz etkileyecek bu yatırımın ilçeye getirisinin ne olacağı tartışılırken, Nitelikli işçi çalıştırılması da halkın kafasını karıştıran sorular.

Ced. Günü netleştiğinde önümüzdeki günlerde:İlçenin; tek yerel ve ulusal Haber Ajansı”Yumurtalık Haber Gazetesinde yayınlayacağız.

Önceki Haber Yumurtalık’ta temiz çevre, sürdürülebilir gelecek hareketi
Sonraki Haber Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde Yer Aldı
Benzer Haberler