Mehmet Uluğtürkan; “Atatürk;Cumhuriyet’e Ankara'yı, ekonomiye Adana'yı başkent olarak layık gördü”

Kurtuluş Savaşı romanları yazarı gazeteci Mehmet Uluğtürkan, Cumhuriyetin ilk yıllarında uygulanan ‘Atatürk Ekonomi Modeli’nde pilot şehrin Adana olarak belirlendiğini söyledi.

Adana Sanat Evi'nde Dil Devrimi Kutlaması

-Dil Devrimi’nin 92. Yıldönümü Adana Sanatevi’nde düzenlenen bir söyleşi ile kutlandı.Emekli Öğretim Görevlisi ve Halk Bilimi Uzmanı Ayşe Başçetinçelik, Baştançelik, “Dilimiz onurumuzdur dedi.

TEKNOFEST Adana için heyecanlı bekleyiş!

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl Akdeniz’in kalbinde, Adana’da teknoloji severlerle buluşmak için gün sayıyor. 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleşecek olan bu büyük teknoloji şölenine sadece günler kaldı. Adana, tarihinde ilk kez TEKNOFEST’in ev sahipliğini üstlenirken, milyonlarca teknoloji tutkunu bu özel buluşmada bir araya gelecek.

Başkan Ali Avan, İlçedeki Belediye Çalışmalarında İncelemede Bulundu

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, mesai saatleri içerisinde belediye de çalışmalarını yürüttüğü kadarıyla mesai saatleri dışında da çalışmalarına devam ediyor.

Üretken Belediyecilik Anlayışı İle Pozantı Sıcak Asfalta Doyuyor

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’nın çalışma prensibi ve üretken belediyecilik anlayışıyla Pozantı adeta sıcak asfalt ile buluşmaya devam ediyor.

Adana’da  TEKNOFEST Heyecanı, Hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor

Adana'da 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

MPF Adayı Malkoç’tan çarpıcı açıklamalar

Modern Pentatlon Federasyon (MPF) Nesibe Malkoç,  Federasyon seçimlerine usulsüz müdahalelerin yapıldığını iddia etti. ''Delegeler tehdit edildi, zorla imza attırıldı!'' dedi.

Çukurova Üniversitesi Yumurtalık’ta tatil köyü kuruyor

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Yumurtalık’ta 30 bungalov, tatil amaçlı çadırkent ve karavan alanını da içinde barındıran bir tatil köyü kurmayı planladıklarını söyledi. Bu konuda gerekli hazırlıkları sürdürdüklerini anlatan Prof. Dr. Beriş, “Böylece Adanalılar çok uygun fiyata tatil yapacakları bir alana kavuşacaklar” dedi.

Pozantı Zabıtasından Ruhsat ve Fırın Denetimi

Pozantı Belediyesine bağlı zabıta ekipleri vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için fırın denetimlerine ara vermeden devam ederken tüm işyerlerinde de ruhsat denetimi gerçekleştirdi.

Pozantı’da Yolcu Otobüsü Yandı

Adana'nın Pozantı ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan otobüs kullanılamaz hale geldi. İstanbul'dan Hatay'a giden 31 AOG 094 plakalı yolcu otobüsü, Adana-Pozantı Otoyolu Akçatekir Mahallesi civarında motor bölümünden henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Yangın hızla yayıldı ve otobüsün tamamını sardı.

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde Yer Aldı

Elsevier ve Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı. Çukurova Üniversitesi listede, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde 23, “Yıllık Etki” kategorisinde ise 16 akademisyeniyle yer aldı.

Yumurtalık’ta Turizme selüloz fabrikası darbesi

Yumurtalık Turizmini Geliştirme ve Çevreyi Koruma Derneği (YUMCEV) 2. Başkanı Abdulhalim Öztoprak, “Yumurtalık İlçesine yapılması planlanan patlayıcı ve selüloz fabrikası Yumurtalık'da Turizmi bitirir” dedi.

Yumurtalık’ta temiz çevre, sürdürülebilir gelecek hareketi

Yumurtalık ilçesinde Dünya Çevre Günü kapsamında hareketli bir o kadar da önemli saatler yaşandı. Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok’un da katıldığı etkinlik kapsamında Yumurtalık sahilleri temizlik gönüllüleriyle doldu taştı.

TÜRK İŞ İNSANININ UKRAYNA YATIRIMI ZORLA ELİNDEN ALINDI

Kiev’de yaşanan olayda Türk iş insanı Mesut Doğan, milyonlarca dolarlık yatırımını kaybederek adalet arayışına girdi.

* Ceyhan'da Müteahhitler Birliği'nde Değişim: Yeni Başkan Yusuf Erdoğan

270 Üyesi Bulunan Ceyhan Müteahhitler Birliği Olağan Kongresi gerçekleşti. Tek adayın olduğu kongrede Müteahhit Yusuf Erdoğan Başkan seçildi.

Ç.Ü.Diş Hekimliği Mezunları dernek çatısı altında buluşuyor

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Diş Hekimliği Mezunları Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a Verilen Siyasi Yasak Kararına: Gazeteci İsmail Saymaz'dan Tepki

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın 25 aylık hapis cezası onandı. 16 Mayıs 2024 tarihinde yargılandığı davada 25 ay hapis cezası alan Aydar'ın dosyası, 16 Temmuz'da Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitmişti ve karar bugün kesinleşti. Kararın ardından Aydar'a siyasi yasak getirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Abonman Kartı uygulamasıyla ulaşımda ücreti yarı yarıya indirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Abonman Kartı uygulamasıyla ulaşımda ücreti yarı yarıya indirdi.

Adana'nın Kozan ilçesinde petrol arama çalışmaları çerçevesinde 3. kez sondaj çalışması başlatıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde petrol arama çalışmaları Eskimantaş Mahallesi'nde sevinçle karşılandı. Mahalle sakinleri Petrolun bulunmasını umut ettiklerini söylediler.

Erdoğan, "Ceyhan'ın gelişimi için inşaat sektörünün önemli bir rolü var”

Ceyhan'ın inşaat sektöründeki önemli isimlerinden Müteahhit Yusuf Erdoğan, basın açıklamasıyla Mütahitler Birliği Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Altınkoza Film Festivali Öncesi Yine Skandal! Gazetecilere Yapılan Sansüre Yoğun Tepki..

31. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına BAZI GAZETECİLERİN davet edilerek, diğer gazeteciler ile internet medyasının YOK sayılması tepki gördü.

Adana Huzurevi Sakinleri Peygamber Sevgisiyle Buluştu

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi, Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle sakinlerine yönelik anlamlı bir etkinlik düzenledi. Yaş almış bireylerin manevi dünyalarını zenginleştirirken toplumsal bağlarını güçlendirmek ve kendilerini ruhsal anlamda daha iyi hissetmelerini sağlamayı amaçlayan programa Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk de katıldı. Etkinlikte, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar ve anlamlı sohbetlerle huzurevi sakinlerine manevi destek sağlandı.

Yumurtalık Serbest Bölgesinde işçi servisi ile Tır Çarpıştı; 4 ölü 6 yaralı

Yumurtalık Serbest Bölgesinde işçi servisi ile Tamperli Kamyon çarpıştı. İlk Belirlemelere göre 4kişi hayatını kaybetti , 3’ü ağır 6 kişi yaralandı.

Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında “Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi” iş birliği protokolü imzalandı. Proje, gençleri ve kadınları turizm alanında istihdama kazandırmayı amaçlıyor.

12

Gündem